CAPITOLUL I Potenţialul de producţie vitivinicolă A. Producţia vitivinicolă SECŢIUNEA 1 1 Arealele de cultură Aplicare SECŢIUNEA 1 Art. 1. În România viţa-de-vie se cultivă, cu precădere, în arealele consacrate tradiţional acestei activităţi, situate mai ales în zona colinară, pe nisipuri, precum şi pe alte terenuri cu condiţii favorabile, denum
LEGE nr. 244 din 29 aprilie 2002 (**republicată**)(*actualizată*) viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole**) (actualizată până la data de 13 mai 2010*) EMITENT: PARLAMENTUL --------------- *) Textul republicat al legii a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 633 din 14 septembrie 2007. Aceasta
In Moldova, viticultura este pomenita inca de pe timpul dacilor si mai tarziu in Evul Mediu, in perioada de glorie in care Stefan cel Mare a domnit, infiintand totodata pe langa numarul mare de biserici si manastiri si celebrele vii si crame care s-au pastrat pana in ziua de astazi. Viile ocupa, in Moldova, o intindere de peste 90.000 hectare, ceea ce inseamna a treia parte din suprafata vitico
Dobrogea, cea atat de veche si cosmoplita, beneficiaza de terenuri excelente pentru viticultura. In Dobrogea, vita de vie poate fi cultivata oriunde. La fiecare pas, incotro te intorci, sunt locuri bune pentu vii. Relieful regiunii, format dintr-o succesiune de coline si terenuri plane, larg invalurat, nu ridica probleme pentu viticultura; lumina si caldura sunt peste tot din belsug; solul are
Transilvania, vechi principat roman, adaposteste din vremuri stravechi o cultura bogata in domeniul viticol, tipuri de vinuri de o noblete desavarsita, cautate de catre specialisti. Importanta regiunii viticole a Transilvaniei nu sta in intinderea viilor, care nu depasesc 14.000 hectare, ci in calitatea vinurilor produse aici, cu nuante particulare de noblete si originalitate, precum si in largi