Blog - articole Crama Vinuri

Mirosul in procesul degustarii vinului

       Cu totii avem macar o vaga idee despre cum se face vinul, insa, cu toate ca il consumam in mod frecvent, putini dintre noi stim cum se degusta acesta si, mai ales, cum functioneaza mirosul in procesul degustarii vinului.        Oricat de tentant ar fi sa ducem direct paharul spre gura, o degustare corecta incepe cu mirosirea vinului. Acest lucru nu f

Degustarea vinului si tainele ascunse ale acestuia

     Atunci cand degusti un vin, este simplu: iti place sau nu iti place ce bei? Insa pentru specialistii care au adus la rangul de arta degustarea vinului, exista o metoda anume prin care poti sa descoperi secretele elixurului lui Bachus chiar inainte de a-l gusta. In articolul prezent vom descoperi tainele acestei tactici pe care, daca dorim, o putem practica apoi chiar si la noi

Cum alegem un vin bun la cina

Alegerea unui vin bun intr-o anumita circumstanta, mai ales dupa masa, este foarte importanta, mai ales la ocazii speciale, el desavarsind gustul mancarii. Vinul poate fi un acompaniament excelent pentru o masa delicioasa, asa ca e bine sa experimentezi, pana gasesti gustul potrivit. Si, ca sa te ajutam, ti-am pregatit un articol cu sfaturi despre alegerea vinului. De ce e vinul atat de im

Defecte ale vinului

Vinul poate vae defecte, Ca si omul vinul nu se naste cu defecte ci le capata in timp. Defectele vinurilor pot aparea din diferite cause: struguri stricati, vase neigienizate, camera sau Sali neiginenizate, vinuri tratate excesiv, etc. · Vinul busonat. Un defect comun intalnit este vinul busonat. Aceasta inseamna ca vinul miroase a ziar umed, pivnita umeda sau dop. Cauza este contaminarea

Cum se pastreaza vinul

Vinul a aparut acum mii de ani. De la Roma antica pana la America moderna aceasta bautura e fost degustata in intreaga lume. In ziele noastre oamenii cumpara vinul de la magazinul alimentar, fara sa se mai gandeasca cum a fost depozitat, ce contine si din ce struguri e facut. Vinurile se simt foarte bine daca sunt cazate la o temperatura de aproximativ 12 grade Celsius. Este foarte important ca a

Pagina