Informatii Utile

Informatii Utile - articole Crama Vinuri

Defecte ale vinului

Vinul poate vae defecte, Ca si omul vinul nu se naste cu defecte ci le capata in timp. Defectele vinurilor pot aparea din diferite cause: struguri stricati, vase neigienizate, camera sau Sali neiginenizate, vinuri tratate excesiv, etc. · Vinul busonat. Un defect comun intalnit este vinul busonat. Aceasta inseamna ca vinul miroase a ziar umed, pivnita umeda sau dop. Cauza este contaminarea

Listă de soiuri de struguri românești

În funcție de culoarea pieliței, soiurile de struguri se împart în două categorii: soiuri albe și soiuri roșii. Cele din urmă se pot împărți de asemenea, în două categorii: soiuri cu pulpa albă și soiuri cu pulpa roșie. Soiurile românești de struguri sunt următoarele: Soiuri albe Alb mare Alb mărunt rotund Alb mic Alb românesc Alb

Oenologia sau tehnologia vinului

Oenologia sau tehnologia vinului este știința care se ocupă cu studiul și metodele de preparare, condiționare și păstrare a vinurilor și a produselor derivate din struguri, must sau vin în scopul realizării unor produse finite conform cerințelor pieței. Cuvantul "oenologie" are proveniență grecească oenos, care înseamnă vin și logos, care înseamnă vorbire, iar

Totul despre vin

Din timpuri imemoriale si pana in zile noastre vinul a reprezentat una din bauturile cele mai importante, produse de diferite civilizatii ce i-au atribuit insusiri divine. Considerat licoarea zeilor, vinul este o bautura gustoasa, savurata de multi dintre noi. De asemenea, aceasta bautura este recunoscuta pentru efectele sale terapeutica, bineinteles, administrata in cantitati decente. Vinul rosu

Schimbarea compozitiei chimice a vinului in functie de varsta

Cum respira vinul Majoritatea vinurilor sunt vii, in sensul ca isi schimba compozitia chimica pe masura ce imbatraneste. Vinul absoarbe oxigen si, ca si celulele organismului uman, se oxideaza. La inceput, cand boabele de struguri se transforma in vin, emana dioxid de carbon. Respiratia vinului se refera la procesul prin care acesta este expus la aer. Uneori, vinul nou isi imbunatateste aroma

Pagina