Crama Vinuri Zalau

Crama Zalau

Crama Vinuri Zalau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Zalau: Crama Zalau.


Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului. Primele informatii generale despre cultura vitei de vie in zona banatului apartine perioadei ocupatiei romane asupra provinciei dacia, secolul 3 dupa Hristos. Legende mai vechi insa spun ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a copilarit Bachus, zeul vinului la daci adoptat apoi de greci ca bachus-dyonisos, si de romani ca Bachus. Cel mai vechi document scris despre viile recasului este datat din 11 noiembrie 1447, fiind un act prin care mihail de ciorna, banul severinului, cumpara viile de la Ioan si Ecaterina Magyar pentru 32 florini unguresti de aur.

Incepand din 1772 si pana in 1786 au emigrat in regiune, de buna voie sau datorita saraciei, un numar impresionant de svabi, locuitori din bavaria, din zona ulm, zona in care se vorbea dialectul schwaben.
Convietuirea dintre romani si germani a completat toate premisele legendei: pamant roditor, soare generos, oameni harnici si priceputi. Trecand de la traditie si istorie catre prezent, se poate spune ca binecuvantarea legendarului zeu continua sa ocroteasca destinul viilor din Recas. Oamenii de aici nu s-au multumit sa traiasca din amintiri si au adus in RECAS tot ceea ce este nou in domeniul vinului si viticulturii.

Rezultatul: un vin excelent, pour les connaisseurs, un vin sincer, pe masura celui care il alege Oferim clientilor atat vinuri imbuteliate cat si vinuri la vrac. Vinurile in vrac pe care le comercializam  sunt de aceeasi calitate si sunt de mai multe sortimente pentru toate gusturile.
Sortimente vinuri vrac:

- vin alb sec
- vin alb demisec
- vin alb dulce-
- vin rose demi dulce
- vin rosu sec
- vin rosu demisec
- vin rosu demidulce
- vin rosu dulce
- vin alb VIP
- vin rosu VIP
Va asteptam in cramele noastre din Baia Mare,Satu Mare si Zalau.

Cuvinte cheie:

Galerie foto