Crama Vinuri Vanju Mare

Crama Vinuri Vanju Mare

Crama Vinuri Vanju Mare reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Vanju Mare: Crama Vinuri Vanju Mare.

Crama vinuri Vanju Mare

  Vie Vin Vinju Mare SRL a fost infiintata prin achizitionarea a 240 ha de plantatii de vita de vie in podgoria Plaiurile Drancei, centrul viticol Vinju Mare de catre actionari romani care au crezut intotdeauna ca aceasta zona viticola este “inima tinuturilor vinurilor rosii din Romania si nu numai” cu scopul de a pastra aceasta bogatie naturala care face posibila obtinerea de vinuri rosii de cea mai inalta calitate. Prelucrarea primara a strugurilor se face cu utilaje din otel inoxidabil si prese cu presiune programabila de ultima generatie.   Fermentatia si pastrarea vinurilor se realizeaza in rezervoare din otel inoxidabil cu temperatura controlata.

  In prezent activitatea este organizata pe trei directii: producerea de struguri de vin, producerea de vinuri linistite si vanzarea vinurilor.

 Vinurile sunt produse numai din strugurii atent cultivati si selectionati in cele 4 ferme proprii Orevita, Bucura, Nicolae Balcescu si Poroinita si sunt vandute atat prin reteaua proprie de magazine cat si prin intermediul unor importanti distribuitori specializati si retaileri (METRO, AUCHAN). In acest mod se asigura trasabilitatea pe intreg lantul, denumita generic in domeniul sigurantei alimentului “de la ferma la furculita” (from the farm to the fork).

crama vinuri vanju mare

Soiurile de struguri care se gasesc in plantatie si vor intra in totalitate pe rod pana in 2016 vor fi atat soiuri autohtone: Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca cat si internationale: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Italian Riesling, Chardonnay.

 

 

Servicii

Vinuri rosii

  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot

Vinuri albe

  • Sauvignon Blanc
  • Riesling Italian
  • Tamaioasa Romaneasca
  • Feteasca Regala

Vinuri roze