Crama Vinuri Urlati

Crama 1000 de Chipuri

Crama Vinuri Urlati reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Urlati: Crama 1000 de Chipuri.

  Povestea vinurilor de la 1000 de Chipuri incepe sa se scrie in 2007, cand Ștefan Ionescu isi cumpara niste terenuri in Breaza – Fintesti, gandind sa investeasca in agricultura. Nu avea nimic concret in cap, isi aminteste el, insa chiar pe vremea aceea, apareau fondurile europene pentru viticultura. Cu afinitatea pentru vin, mostenita de la ai lui, se hotara sa-si faca propria podgorie. O idee de business, dar si o idee curajoasa, in care pleaca de la niste repere fixe: spune NU baricului, alegand sa profite la maximum de bobul de strugure si isi denumeste vinurile dupa numele oamenilor de la care a cumparat pamanturile: Cantea, Luscan, Iordache, in semn de respect pentru cei ce le-au muncit in perioada comunismului si nu s-au ales cu mare lucru.
  1000 de Chipuri este numele sub care am decis in primavara lui 2008 deschiderea primului winebar din Bucuresti. La acea data Bucurestiul era o capitala europeana (poate singura) care nu avea o astfel de locatie. Dupa aproape doi ani si 8 luni si o investitie de peste 450 000 de euro, in noiembrie 2010 am deschis primul nostru winebar. Astfel, am reusit sa cream un spatiu cu adevarat deosebit in peisajul Bucurestean, incercand sa oferim cele mai bune conditii clientilor nostri.
  In acest moment la 1000 de Chipuri puteti gasi aproximativ 500 de vinuri (si lista tot creste) din peste 20 de tari. Vinuri celebre, vinuri de terroir, vinuri brand (dupa noile tendinte venite din lumea noua), vinuri de autor de la crame boutique produse in cantitati limitate, dar si champagne, spumante, sherry, port, vinuri din struguri ecologici sau vin fara alcool. Vinurile degustate la 1000 de Chipuri pot fi asociate cu branzeturi si alte delicatese. Vinurile care intra in portofoliul nostru sunt atent selectionate, singurul criteriu fiind cel al calitatii. Aproximativ 150 dintre aceste vinuri pot fi degustate si la pahar, pretul paharului variind de la 8 la 100 de lei.   Pentru vinurile cumparate pentru acasa, oferim un discount de 20%.
  Va propunem spre degustare o serie de vinuri alese de noi (Feteasca Neagra, Feteasca Alba, Shiraz, Roze, etc). Vinurile degustate se vor schimba la un anumit interval de timp (alte soiuri, alti producatori), pentru putea acoperi o gama cat mai larga din oferta noastra.

Servicii

Soiuri cultivate

  • Vinuri Albe: 25% – Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, Riesling Italian, Feteasca Alba
  • Vinuri Rosii: 75% Feteasca Neagra, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc.
  • Suprafata vita de vie in exploatare: 63 ha.
  • Caracteristici plantatie: sol calcaros, 300 metri altitudine, Guyot, densitate: 4.000 – 4.500 plante / ha.

  Oferim si cazare la Pensiunea Casa Colinelor
  Pensiunea Casa Colinelor, situata in acelasi loc cu crama, are 20 de spatii de cazare: camere duble, single si doua apartamente (cu baie proprie, aer conditionat, TV, WIFI), bar, sala de mic dejun, sala de mese, terasa exterioara, parcare asigurata si pazita.
  Tot aici, se afla si un cort pentru organizarea de evenimente.
  Date de contact: tel.: 0723.516.428, e-mail: office@casa-colinelor.ro, www.casa-colinelor.ro.. Persoana de contact: Stefan Ionescu, tel.: 0722.620.169

 

Galerie foto