Crama Vinuri Timisoara

Crama Aramic

Crama Vinuri Timisoara reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Timisoara: Crama Aramic.

Despre Noi

Crama ARAMIC este o crama tanara, cu un capital 100 % romanesc si privat. Infiintata in anul 2010, ARAMIC a dorit sa reinvie traditia uitata de peste 3 decenii a zonei Silagiu, una dintre cele 5 zone viticole a podgoriei Banatului.

Silagiu este o comuna aflata la 6 km de Buzias, si 39 km de Timisoara, situata pe piemontul dintre Timis si Birzava. Proiectul initial a fost demarat in perioada 2010-2012 si a constat in reinfiintarea plantatiilor cu soiuri de vita nobila , scopul fiind identificarea soiurilor potrivite tipurilor de soluri existente.

crama vinuri timisoara

In anul 2015 a fost finalizata zona de procesare a strugurilor prin punerea in functiune a unei linii moderne de procesare cu o capacitate de 200.000 litri.

Filosofia noastra este de a avea o grija deosebita fata de struguri.

Vinul cel bun -poezia pamintului- pleaca din via atent ingrijita!

producator vin crama timisoara

  Culesul strugurilor se realizeaza manual, crama detine propria linie de imbuteliere, totul este nou, modern, din inox, rezervoarele sunt controlate din punct de vedere termic si, in viitor, urmeaza sa fie infiintata si o sala dotata cu baricuri de stejar, pentru maturare.

  Podgoria este specializata in producerea vinurilor de masa superioare, rosii si albe. Intr-o mai mica masura, La Silagiu se produc si vinuri aromate si struguri de masa. Clima Silagiului este de tip continental-mediteraneana, cu influente moderate de la raurile care trec prin apropiere ti colinele Munailor Carpatii Occidentali.

  Dealul Silagiului are o expunere ideala la soare, cu pante in directia sudica si vestica, pe care soarele le mangaie de-a lungul intregii zile, pante care au o varietate mare de tipuri de sol, de la brun roscat de padure, pana la sol cu continut ridicat de oxizi de fier – perfect pentru vinurile rotii – toate pe o roca de baza calcaroasa – perfect pentru cultivarea excelenta a vitei de vie.

Crama Aramic - Silagiu
Sat Silagiu, oras Buzias, judetul Timis
email: office@crama-aramic.ro
Tel: 0757 092 179

Suprafata detinuta: 46 ha 
Marci de vin: ARAMIC, Piatra Soarelui 
Soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Feteasca Alba, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc. 
Crama ARAMIC va ofera posibilitatea de a organiza evenimente cu degustari de vin, personale sau de afaceri.

Magazin Timisoara
Adresa: Bd.General Ioan Dragalina nr.16
Email: sales@crama-aramic.ro
Telefon fix: 0356 172 320; 0356 172 321
Mobil: 0747 177 772
Orar Magazin:
Luni – Vineri: 10:00 – 17:00
Sambata: 10:00 – 13:00
Duminica: Inchis

Produse

Vinurile Aramic

  • Muscat Ottonel Demisec
  • Muscat Ottonel Demidulce
  • Muscat Ottonel Sec
  • Sauvignon Blanc
  • Roze de Silagiu
  • Cabernet Sauvignon
  • Alb de Silagi
  • Rosu de Silagi

Roze-ul de Silagiu este ca o domnisoara: proaspat, catifelat la atingere, mangaietor, timid, dar in egala masura surprinzator, jovial, prietenos.
O comparatie perfect valabila in contextul general in care roze-urile sunt asociate feminitatii si dualismului.
Vinurile roze sunt vinuri lejere si savuroase, preferate in anotimpurile calde, dar si in rest, pentru simplul motiv ca pot sa satisfaca atat gusturile iubitorilor de vinuri albe, cat si pe ale celor de vinuri rosii.
Crama Aramic a reusit sa combine spectaculos Cabernet Sauvignon si Pinot Noir intr-un cupaj care multumeste pe deplin gustul celor care stiu sa aprecieze un vin bun.
Roze este produs prin vinificarea in alb a strugurilor rosii din soiurile amintite, iar rezultatul este un vin proaspat si echilibrat, in care predomina arome de fructe.
Limpede-critalin, cu o culoare frumoasa, cu miros fructuos de piersica alba, cirese albe, un gust prietenos si usor efervescent.
Roze de Silagiu poate fi asociat culinar cu aproape la orice tip de salata, aperitiv, peste, fructe de mare sau pur si simplu cu ce va inspira.
Temperatura de servire recomandata este de 10-12 grade Celsius.

Sauvignon Blanc este vin alb sec, cu o culoare galben verzuie, miros caracteristic soiului din care este produs, intens si persistent.
O combinatie de impresii florale, minerale si acide.
Un vin ce trebuie racit cu atentie si pastrat constant sub 12 grade pe toata perioada degustarii.
Recomandat sa insoteasca preparate pe baza de peste, fructe de mare, crustacee sau carne alba.
Gust: Sec
Culoare: Galben – verzui
Tip: Linistit
Temperatura de servire: 12°CPrezentare: 750ml
Alcool: 14%
Origine: Romania, Banat, Silagiu
An: 2015

Aramic Cabernet Sauvignon este un vin rosu sec, cu o culoare rosie-intensa, miros intens, persistent de mure coapte si arome fine de condimente.Un vin bine structurat, suplu, echilibrat si expresiv, chiar daca este asa de tanar.
Pentru gurmanzi este recomandata asocierea culinara cu carne de rata, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri sau branzeturi uscate maturate mediu.
Temperatura de servire este 18°C.
Gust: Sec
Culoare: Rosu
Tip: Linistit
Temperatura de servire: 18°C
Prezentare: 750ml
Alcool: 12%
Origine: Romania, Banat, Silagiu
An: 2015

Rosu de Silagi 2015 s-a realizat prin imbinarea maiastra a 3 vinuri: Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, obtinandu-se un vin rosu sec, cu o culoare rosu rubiniu intens, reflexe violacee, miros tipic soiurilor: fructe rosii de padure, bine coapte, visine, pruna uscata, dar si nuante de condiment dulce.
Persistenta mirosului se regaseste si in gust, post-gustul fiind suficient de intens.
Este un vin care, servit la o temperatura de 16 – 18 grade, poate insoti orice preparat pe baza de carne rosie sau poate chiar vanat.
Gust: Sec
Culoare: Rosu rubiniu
Tip: Linistit
Temperatura de servire: 16 – 18°C
Prezentare: 750ml
Alcool: 12.70%
Origine: Romania, Banat, Silagiu
An: 2015

Alb de Silagi este vinul alb fanion al Cramei Aramic, reflectand poate cel mai elocvent potentialul zonei Banat Silagiu.
In 2015, Alb de Silagi este obtinut din cupajarea soiurilor de Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Feteasca Alba.
Vinul rezultat este unul complex, avand fructuozitate, prospetime si mineralitate. Alb de Silagi trebuie racit la 12 grade pe toata perioada degustarii, fiind recomandat sa insoteasca preparate pe baza de carne alba sau fructe de mare.
Gust: Sec
Culoare: Galben-verzui
Tip: Linistit
Temperatura de servire: 12°C
Prezentare: 750ml
Alcool: 13.20%
Origine: Romania, Banat, Silagiu
An: 2015

Merlot este un soi de struguri folosit la producerea vinurilor rosii. Soiul Merlot este rezistent la temperaturi joase si seceta; in anii cu temperatura scazuta se coace mai bine decat Cabernet Sauvignon, iar in anii cu temperaturi ridicate acumuleaza mai mult zahar. La fel ca si Cabernet Sauvignon, este unul din cele mai raspandite si populare soiuri de struguri si se cultiva in majoritatea regiunilor viticole din lume.
Soiul Merlot este slab rezistent la ger, destul de pretentios la conditiile din timpul infloritului si mai afectat de seceta decat alte soiuri, prin urmare, pentru plasarea lui in cultura este nevoie de multa atentie si profesionalism, pentru alegerea celor mai prielnice locuri.
ARAMIC Merlot este mai moale, mai delicat, avand o culoare rosu-rubiniu si o aciditate mai putin intense decat cele ale Cabernet Sauvignon-ului.
Are aroma de zmeura proaspata si, fiind mai putin aspru.
Este un vin sec, cu o tarie alcoolica de 12-12,5% vol.
ARAMIC Merlot se serveste alaturi de friptura de vita, de porc si chiar de fazan sau de curcan.
Il recomandam a insoti si ardei umpluti, purcel la cuptor, sarmalute in foi de vita, sarmalute moldovenesti, iepure de camp la cuptor.
Se asociaza foarte bine si cu branzeturile frantuzesti, servite la sfarsitul mesei.