Crama Vinuri Tifesti

Casa Panciu

Crama Vinuri Tifesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Tifesti: Casa Panciu.

Situata pe treptele piemonteze ale Subcarpatilor de Curbura, localitatea Tifesti se gaseste in mijlocul viilor din nordul judetului Vrancea care formeaza podgoria Panciu. Scaldat in apele Putnei la vest si de cele ale Susitei la est, Dealul Sarbilor e un paradis al vitei de vie, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri albe din estul Europei. Particularitatile solului, umiditatea echilibrata si excelenta expunere la soare pe care o ofera pozitia geografica fac din licoarea strugurilor una cu cea mai mare aciditate din tara. Nu intamplator, din aceste vii a fost produs, in anii 70, primul spumant romanesc.

Crama Natura este inima si sufletul vinurilor provenite din cele peste 120 de hectare situate la Tifesti, in podgoria Panciu, cultivate cu soiuri frantuzesti precum Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel si Cabernet Sauvignon dar mai ales cu cele mai renumite si iubite soiuri romanesti de Feteasca Alba sau Regala, Sarba, Babeasca Neagra si Feteasca Neagra.

Din 2009, munca grea si dedicata din podgorie se fructifica prin prezenta pe piata a vinurilor Casa Panciu, vinuri cu un continut minim de sulfiti. Vinuri obtinute la poalele muntilor Vrancei au un caracter vioi si neastamparat, precum acest pamant framantat, aflat la imbinarea placilor tectonice. Vinurile acestei podgorii sunt sustinute de pasiunea pentru vin a lui Daniel Guzu, originar din Tifesti, crescut in mijlocul acestor vii renumite, pasionat sa continue traditia din familie a cultivarii vitei de vie si a producerii vinului. Nu in ultimul rand, ne-am gandit si la pasionatii de vinuri, iar pentru ei vom construi un conac chiar in mijlocul plantatiei, unde vor putea veni sa viziteze crama, sa asiste la imbutelierea vinurilor dar si sa deguste produsele noastre, intr-un cadru mirific oferit de Dealurile Vrancei.

Speram ca, incepand cu 2014, sa ne treceti pragul. Noi va vom astepta cu drag.

Galerie foto