Crama Vinuri Recas

Crama Recas

Crama Vinuri Recas reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Recas: Crama Recas.

„Cramele Recaș” este unul din cei mai mari producatori de vin din România. De la o podgorie cu notorietate strict locală, în prezent ocupă poziția 5 (top zf, 2012 – cu o crestere de doua locuri fata de anul precedent) pe piața autohtonă și este într-o continuă expansiune. Este în top ca exportator de vin îmbuteliat din România, la fel și ca importator, însă este printre primii producători care au impus o calitate și un echilibru pentru toate gamele de vin, de la entry level, la super premium. Cramele Recaș a crescut de la o cramă cu dotări la nivelul comunismului de anii '70, la una dintre cele mai moderne din România, la același nivel cu cramele internaționale de renume a vinului modern. Încrederea consumatorilor a fost reconfirmată de aprecierea clienților de pe piețe mature și concurențiale. Cramele Recaș exploatează o suprafață de aproximativ 850 de hectare viță de vie situată în zona Recaș, județul Timiș, iar în Miniș, Arad, încă 20 de hectare plantate cu Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, soiuri folosite pentru vinurile de top. Alte soiuri de struguri cultivate de Cramele Recaș sunt: Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc, Syrah, Negru de Dragasani, Novac, Acalon, Cabernet Dorsa, Zweigelt, Cadarca, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Pinot Gris, Viognier, Muscat Ottonel, Furmint, Riesling Italian, Riesling de Rin.

Compania are o capacitate de producție și stocare de aproximativ 9 milioane de litri, fiind dotată modern în urma unor investiții ce totalizeaza peste 10 milioane de euro. Producătorul bănățean exportă în țări precum Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Japonia, Canada, Rusia, Olanda, Cehia, Slovacia, Suedia, Estonia, Australia și altele. În anul 2011, Cramele Recaș a exportat un total de 1 950 000 sticle, iar în 2012 peste trei milioane de sticle, ceea ce înseamnă mai mult de două milioane de litri de vin. Brandurile de import sunt: Paparuda, Umbrele, Cosmina, Frunza, I heart, Calusari, Discovery, Dreambird și Unwined. Cea mai mare piață este în Anglia unde vinurile sunt prezente în peste 10 000 de hypermarketuri și în patru din primele șase lanțuri de supermarket - inclusiv cei 3 lideri de piață: Asda Stores, Tesco și Sainsbury. Apoi Statele Unite în Wallmart, Total wines, Fresh & Easy.

Dezvoltarea brandurilor Recaș a început cu vinurile de retail – Schwaben Wein, value for money – și a continuat, organic, prin crearea unor vinuri cu personalitate, pentru segmentul consumatorilor pretențioși – Sole, Solo Quinta și Cuvee Uberland. Rezultatele au fost confirmate repetat, atât de premiile obținute la cele mai importante concursuri naționale și internaționale de profil (Solo Quinta - “Vinalies Internationales”, Paris, Franta - Medalia de Aur si Trofeul Exceptional award pentru cel mai bun vin alb sec din concurs – probabil cea mai mare distincție obținută vreodată de un vin românesc), cât și prin creșterea vizibilă a cifrei de afaceri și a popularității. Inovația tehnologică a mers, tot organic, mână în mână cu investiția în oameni și cu o viziune de a seta un trend, cel al calității. Cramele Recaș este printre singurii producători care au încercat să se focalizeze pe vinuri curate, seci și moderne și care au avut masa critică, atât ca număr de hectare, producție, putere de penetrare a pieței, cât și ca investiție în oameni ca să reușească. Cramele Recaș a setat un nou trend, un nou gust al vinului românesc, la nivelul larg al pieței. Astfel, au creat câte un vin pentru fiecare gust, dar nu se opresc aici. Constant, pentru că au noțiunea varietății, pe piață apare câte un nou vin sub sigla Cramele Recaș, o nouă etichetă, un nou sortiment, încă un gust care va fi satisfăcut. În 2012, au fost finalizate lucrările la instalatia de tratare a apei reziduale, care a devenit una din cele mai moderne din Europa. Astfel, a fost eliminat complet impactul asupra mediului. Echipa de vinificatori, formată din Hartley Smithers (Australia) și Nora Iriate (Spania), ambii veterani în lumea vinului internațional, supraveghează întreg procesul de vinifcare, alaturi de vinificatorul rezident Florin Voloacă, începand de la culesul strugurilor până la îmbuteliere. Țelul lor este de a aplica cele mai bune metode de producție pentru fiecare sticlă de vin și pentru a îmbunătăți și păstra calitatea naturală a strugurilor.