Crama Vinuri Macin

Crama Macin

Crama Vinuri Macin reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Macin: Crama Macin.

Centrul Măcin îşi aşează viile la poalele munţilor Măcinului, formând o linie oarecum paralelă cu Dunărea Veche, pe direcţia nord-sud, prin Măcin, Greci, Carcaliu şi Cerna.
Din întâlnirea rocilor vulcanice cu calcarul sau loess-ul, la care se adaugă ceaţa binefăcătoare ce se lasă pe braţul vechi al Dunării (braţul Măcin), se naşte terroir-ul, atât de particular şi specific al zonei.

În prezent, la Măcin se produce o gamă variată de vinuri, purtând amprenta locului de naştere, originale în prezentare şi cu un bun raport calitate-preţ. De altfel, drumul vinului în judeţul Tulcea, începe la Măcin, mai precis la Alcovin Măcin. Crama Dobrogeana şi Pivniţa lui Terente figurează deja în circuitul turistic, oferind doritorilor degustări de vinuri şi meniuri tradiţionale însoţite de vinuri obţinute din viile de la Carcaliu şi Cerna.
Între vinurile albe, specific Podgoriei Sarica Niculiţel e Aligoté-ul (soi franţuzesc la origine). Vin sec, corpolent, mineral, "mirosind" a pământ, dar şi a flori când e foarte proaspat şi tânăr, Aligoté-ul se potriveşte excelent cu peştele de Dunăre, dar şi cu preparatele din brânză de capră sau oaie din partea locului.

Sortimentul de vinuri albe e completat de Feteasca Regală şi Tămâioasă Românească (soiuri româneşti), dar şi Sauvignion Blanc, Chardonnay, Viognier şi Muscat Ottonel, soiuri internaţionale cu foarte bune rezultate in podgoriile româneşti. Vinurile roşii de Măcin se obţin din Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignion şi Pinot Noir.