Crama Vinuri Giurgiu

Crama Giurgiu

Crama Vinuri Giurgiu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Giurgiu: Crama Giurgiu.

Crama a funcţionat mult timp ca una din cele mai bine înzestrate din ţară, ce beneficia, încă din 1940, de un centru de vinificare dotat cu utilaj modern importat din Italia. Colecţia de vinuri începută atunci numără în prezent cca 100 000 de sticle, cele mai vechi din anii `40 ai secolului al XX-lea. Sunt vinuri de patrimoniu, vinuri de o valoare inestimabilă. Vinoteca mai poartă pe rafturile sale vinuri din anii `50, `60, `70 ai secolului trecut, vinuri din ani de excepţie, ieşite din mâna unui oenolog de excepţie. Ele poartă amprenta inconfundabilă a oenologului MIHAI MACICI care, fie s-a implicat direct, fie a vegheat la realizarea lor. Sunt vinuri fără egal, aşa cum i-a fost şi competenţa în materie de oenologie.

Vinurile de Pietroasa au continuat să-şi sporească faima, mulţumită artizanului oenolog Gheorghe Vărăticeanu. Grasa de Pietroasa, Tămâioasa românească, Rieslingul sau Feteasca regală poartă, în sticlele din vinotecă ce continuă să trăiască şi să-şi sporească valoarea, amprenta acestui „artist inginer” care a plecat prea devreme dintre noi. Timp de 36 de ani neîntrerupţi a realizat, dar a şi descris ca degustător autorizat, vinurile de colecţie, cu un talent inegalabil (aşa cum o dovedeşte tabelul de mai jos).

Aceşti oenologi de excepţie care au lucrat la Pietroasa au fost secondaţi de cel supranumit, datorită modestiei sale, „Pivnicerul din umbră”, Didi Achim, tehnolog cu experienţă vastă. În LUMEA VINULUI, printre VINURILE LUMII, vinurile de Pietroasa le sunt recunoscătoare, iar vinoteca de la Pietroasa va convinge cumpărătorii, mult timp de aici încolo, de profesionalismul acestor trei mari vinificatori.