Crama Vinuri Focsani

Crama vinuri - VINGEX

Crama Vinuri Focsani reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Focsani: Crama vinuri - VINGEX.

  Casa de Vinuri VINGEX, infiintata in anul 2004, a ajuns in scurt timp un producator important de vinuri din zona Vrancea si foloseste utilaje si tehnologii moderne pentru producerea si imbutelierea vinurilor.
  Vinurile sunt fabricate conform unor tehnologii speciale din struguri de soi, recoltati pe podgoriile insorite ale Vrancei. Aceste vinuri se remarca printr-o perlare frumoasa, buchet fin si arome parfumate. Profesionalismul si sufletul vinificatorilor companiei sunt incorporate in aceste perle ale vinificatiei clasice.
  Casa de Vinuri VINGEX este situata in comuna Gura Calitei judetul VRANCEA, comuna care are intrare din E 85. Sigla si denumirea vinului "Vinul lui Ureche" sunt marci inregistrate. Capacitatea de productie este de o suta cinci zeci de mii de litri, iar recerea de la must la vin se face prin mecanisme mecanice si termice. Vinul este depozitat in cele mai noi si performante recipiente din inox.
  Magazinul de prezentare al Casei de Vinuri VINGEX din comuna Urechesti, ofera produse traditionale romanesti, degustari de vinuri, mustarie.
  Casa de Vinuri VINGEX este partenera ANTREC Vrancea si Punct de Informare Turistica.
  Tot in aceeasi locatie se afla o mustarie unde se pot consuma vinurile precum si preparate traditionale la gratar.
  Vinurile "Vinul lui Ureche" sunt imbuteliate la PET de 1L, 2L, 5L precum si in BIB (bag in box). Dintre soiurile produse de catre crama noastra mentionam: FETEASCA REGALA, REASLING, SARBA, SOUVIGNON BLANC, MUSCAT OTONEL, ALIGOTE, MERLOT, CABERNET SOUVIGNON ambalate la sticle de 750 ml.
  Daca vinul nu ar exista, cu siguranta, viata ar fi mult mai anosta, fara culoare. Fara energie si fara armonie. Vinul este parte integranta a vietii, regasindu-se in aproape toate aspectele existentei omului: cultura, religie etc. Tocmai de aceea este esential sa invatam modul de a degusta un vin.
  Aceasta licoare este una dintre primele creatii ale umanitatii, cultura vitei-de-vie si a vinului interferindu-se cu istoria omenirii de aproape 7.000 de ani.Datele arheologice atesta originea vitei-de-vie si a vinului in marile culturi ale Greciei, Romei si Egiptului. Mai mult decit atit, au existat si zei ai vinului si ai vitei-de-vie: Dionysos la greci si Bachus la romani.    Dintotdeauna vinul a fost prezent la sarbatori, la ceremonii, ca medicament si/sau antiseptic si ca aliment furnizor de elemente nutritive.

Servicii

 • Vinuri albe
 • Vinuri roze
 • Vinuri rosii
 • Vinuri de colectie

Servicii

 • Accepta rezervari
 • Intampinare clienti
 • Potrivit pentru grupuri
 • Bun pentru copii
 • Ridicare la pachet
 • Servicii de ospatar
 • Locuri pe terasa

SAUVIGNON BLANC
Soi de vita de vie originar din Franta, dar cunoscut astazi in multe tari de pe mapamond: Noua Zeelanda, California, Italia, Slovenia, Austria, Romania, Bulgaria, Chile si altele.

FETEASCA REGALA
Vinul din Feteasca regala este de culoare galben-verzui, care dupa 1-2 ani de maturare atinge nuanta paiului de grau. feteasca regala secEste apreciat pentru lejeritate si armonie. Prospetimea si fructuozitatea specifica fac din Feteasca regala vinul cel mai des intalnit din Romania. Cand contine zaharuri, fiind demisec sau demidulce, captiveaza si mai mult pe cel care are ocazia sa-l deguste.

MUSCAT OTTONEL
Muscat Ottonel are o culoare galbena intensa, atractiva, care prin trecerea timpului evolueaza spre auriu. Mirosul specific de Muscat este datorat aromei cu care este Inzestrat strugurele.

SARBA
Vin demisec, semiaromat deosebit care tinde sa ajunga in capul mesei degustatorilor de unde parca sfideaza prezenta altor vinuri chiar de marca. Este usor, vioi, cu un buchet Sarbacaracteristic de Tamaioasa Romaneasca (petale de trandafir, dar si piersica alba); caracterul demisec si aciditatea suficient de ridicata ajuta, in mod limpede, la crearea unui suport pentru aceste arome.

CABERNET SAUVIGNON
Originar din Franta, soiul este in prezent bine fixat in sortimentul tarii noastre, bucurandu-se de apreciere intrucat produce vinuri rosii de cea mai inalta calitate. Detine in prezent o suprafata de cca 11.500 hectare, intalneste conditii bune de cultura in arealele viticole cu climat mai calduros.

MERLOT
Alaturi de Cabernet Sauvignon si Pinot noir, soiul Merlot este inclus in sortimentul pentru vinuri rosii al podgoriilor din sudul tarii (Muntenia, Oltenia, Banat, Dobrogea) si se cultiva, de asemenea, in cateva areale din jumatatea sudica a Moldovei (judetele Vrancea, Galati si Vaslui).

VINUL LUI URECHE - CUVVE ROUGE
Vinul lui Ureche - Cuvve rouge este un vin din soiul Cupaj. Este un vin sec, de culoare Rose din zona COTESTI - VRANCEA.

Restaurantul Casei de Vinuri VINGEX ofera produse traditionale romanesti precum si degustari de vinuri.
ORGANIZAM EVENIMENTE

 • NUNTI
 • BOTEZURI
 • PETRECERI PRIVATE

Galerie foto