Crama Vinuri Deva

Crama Deva

Crama Vinuri Deva reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Deva: Crama Deva.

Toate mestesugurile si obiceiurile transmise din tata in fiu sunt frumoase si pline de farmec. Ele reprezinta creatia acestui popor înzestrat de Dumnezeu. Specificul lor de la o zona la alta îti trezeste admiratia si curiozitatea. Trairea si pastrarea mestesugurilor si  obiceiurilor reprezinta zestrea cea mai de pret a unei asezari, a unui popor, a unei familii. 

Un astfel de obicei ce s-a pastrat  din tata in fiu in familia noastra din Podgoria Panciu este fabricarea vinului.

Trei generatii din familia noastra au contribuit, sa aduca Vinul Nostru în prim-planul vinurilor  netratate. Arta si pasiune transmisa din tata în fiu pentru a sprijini aceasta traditie bogata, vinificatie ne-au inspirat pentru a crea Emblema de la exceptionala podgorie, Podgoria Panciu. Emblema este o reflectie personala a trecutului si viitorului nostru, în Podgoria Panciu, prin calitatea fara egal a strugurilor, terenului si climatului.

La inceput a fost o “crama” partial scufundat în pamânt pentru a mentine temperatura, in spatele casei, plina cu cadite, butoaie avand capacitate de 50 litri si 500 litri. 
Dar cu trecerea timpului, prin multa munca, investitii considerabile si implicarea fiecarei generatii sa ajuns ca Vinul Nostru sa detina: Cramele Panciu avand fiecare o capacitate de stocare cupriansa intre 150.000 litri - 200.000 litri, in proprietate cateva sute de randuri de vita de vie nobila (Feteasca alba, Feteasca regala, Riesling, Aligote, Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra).