Crama Vinuri Bucuresti-Sector 5

Crama Sector 5

Crama Vinuri Bucuresti-Sector 5 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Bucuresti-Sector 5: Crama Sector 5.

Amplasate in mijlocul regiunii Dealu Mare, Domeniile Viticole Tohani se intind pe 7 dealuri insorite, binecuvantate de un climat special. Microclimatul mediteranean care face posibila cresterea smochinului si a migdalului, ofera vitei de vie conditii de dezvoltare speciale. Astfel, strugurii se bucura de soare 14 zile in plus pe an fata de alte zone ale tarii. Ajungand mai devreme la maturitate, boabele au la dispozitie mai mult timp pentru acumulari calitative, mai ales ca pe Domeniile Viticole Tohani, strugurii nu se culeg decat toamna tarziu, cand pamantul gras si generozitatea soarelui ii vor fi umplut de o dulceata si o aroma unice.

La Domeniile Viticole Tohani, traditia se impleteste fericit cu tehnologiile noi. Prelucrarea, vinificarea si imbutelierea au loc pe linii tehnologice performante la standarde europene.

Emblema a prestigioasei podgorii "Dealu Mare", supranumita "patria vinurilor rosii". Tohani S.A. a luat fiinta la 1 Ianuarie 1959, initial cu o suprafata de 856 ha, iar la ora actuala societatea are o suprafata de aproximativ 1300 ha.

Structura pe soiuri este reprezentata de:
- Soiuri Rosii 45%, compuse din Melot, Pinot Noir, Cabernet Sauvugnon, Feteasca Neagra, Burgund, Sangiovesse;
- Soiuri Albe 36%, compuse din Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Feteasca Alba;
- Soiuri Aromate 14%, compuse din Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, Muscat Ottonel;
- Amestecuri Nobile 5%