Crama Vinuri Azuga

Pivnitele Rhein & CIE Azuga 1892

Crama Vinuri Azuga reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Azuga: Pivnitele Rhein & CIE Azuga 1892.

Povestea noastra ar putea incepe cu… “A fost odată Wilhem Rhein… iar anul era 1889…”. Acesta, fermecat de frumusetea locurilor, a decis sa cumpere un teren in Azuga, teren pe care a construit o prospera afacere cu vinuri.

Prin urmare, incepand cu anul 1892, la poale de munte, in mijlocul padurilor carpatice aveau sa se cladească Pivnitele Rhein, ulterior “Rhein & CIE.

Pivnitele, construite la suprafata, cu pereti dubli si ventilatie naturala, favorizeaza dezvoltarea mucegaiului negru atat de benefic mentinerii unui microclimat constant si ofera conditii propice pentru producerea si invechirea vinului spumant fermentat in sticla.

Aici s-a nascut RHEIN EXTRA, cea dintai marca romaneasca de spumant si cea mai renumita intre cele doua razboaie mondiale.

Datorita calitatilor deosebite ale vinurilor si in special ale spumantelor, Pivnitele Rhein & CIE Azuga au devenit in 1920 “Furnisorul Curtii Regale a Romaniei”, spumantul RHEIN EXTRA fiind servit la ceremonia  de incoronare a regelui Ferdinand de la Alba Iulia, din 15 octombrie 1922.

Acesta este inceputul unei povesti care se scrie si astazi, purtand cu mandrie destinul “celei mai vechi locatii unde far’ de-ntrerupere” se produce faimosul vin spumant după metoda traditionala “Champenoise”.

Mostenitoare a celei mai vechi societati producatoare de vin spumant, Halewood duce povestea mai departe.

Dupa privatizarea Pivnitelor in anul 1998, acestea si-au deschis portile publicului larg in 2002, prin interesul aratat de investitorul englez John Halewood.

Lucrarile de renovare si modernizare au transformat acareturile si spatiile existente in camere de oaspeti , restaurant, sali de degustare, un muzeu si un magazin de vinuri.

Dincolo de portile mari, din fier forjat, drumul coboara printre brazi inalti, dezvaluind ochilor intregul “domeniu”.

Cateva cladiri de o parte si de alta, care cuprind restaurantul, pivnitele si magazinul , iar in fata pensiunea. Totul este zugravit in alb curat, ferestre mici cu cercevele, ca la casa bunicilor, muscate curgatoare agatate din loc in loc, cateva mese in curte, flori ce marginesc aleile si mult spatiu verde.

Pensiunea dispune de 16 camere de oaspeti denumite sugestiv dupa soiuri de struguri albi si rosii. De cum patrundeti in camere, veti fi placut impresionati de designul interior al acestora. Mobilier din lemn masiv, paturi confortabile, LCD TV, spatietate, simplitate, confort, sunt doar cateva atribute care ar caracteriza destul de bine descrierea camerelor.

Experienta traita la Pivnitele Rhein & CIE Azuga este de neuitat: aerul dens, viu, incarcat de pasiune si sete de viata, iar cele 2 hectare de teren pe care este amenajat complexul oferta turistilor relaxare intr-o atmosfera romantic si incarcata de istorie.

De-a lungul timpului, Pivnitele Rhein au devenit un adevarat lacas de cultura al vinului, anual peste 15.000 de turisti trecandu-le pragul pentru a regasi atmosfera autentica a unei fabrici de vin spumant veche de peste 120 de ani.

Din aprilie 2006, Cramele Halewood sunt din nou “Furnizor al Casei Regale a Romaniei” pentru spumant, la fel ca in 1920, cand s-a primit si titlul de “Furnizor de Vinuri al Casei Regale”.

Titlul reprezinta un semn de pretuire a continuitatii traditiei si calitatii mestesugului romanesc prin aducerea inapoi din istoria secolului trecut a culturii gastronomice si a ospitalitatii.

Aceasta este povestea noastra, o poveste-n care savoarea vinului se impleteste armonios cu cadrul natural de care Azuga se bucura.