Crama Vinuri Alba Iulia

Domeniile Boieru

Crama Vinuri Alba Iulia reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Alba Iulia: Domeniile Boieru.

Traditia viticulturii la Ciumbrud se pierde in negura timpurilor. Cronicile ne spun ca vinul de Ciumbrud a devenit preferatul Domnitorului Mihai Viteazul din perioada in care acesta a stationat la Alba Iulia (1599-1600)

Viile de la Ciumbrud, amplasate pe versanti insoriti in vecinatatea raului Mures, se bucura de conditii exceptionale de clima si sol. Alternanta zilelor calde cu noptile reci, conduce la o coacere lenta a cu pastrarea aromelor primare, in perfect echilibru cu aciditatea fina, specifica locului. Conditiilor naturale deosebite, in armonie cu priceperea viticultorului si mestesugul vinificatorului fac din vinul de Ciumbrud, unul din cele mai fine pe care Podgoriile Ardealului le poate oferi.

Astfel unul din cele mai importante premii obtinute de catre vinul de Ciumbrud este medalia de aur Napoleon al III-lea in anul1867 la un concurs International de vinuri de la Paris. Aceasta distinctie spune multe despre calitatea vinurilor obtinute in aceasta podgorie.