Crama Vinuri Aiud

Pivnita Takacs

Crama Vinuri Aiud reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Crama Vinuri Aiud: Pivnita Takacs.

 

PIVNITA TAKÁCS BORPINCE
Crama Vinuri | Producator Vinuri: Hercule (vin rosu), Amurg (roze), Riesling italian, Riesling de Rhin, Traminer roz, Traminer aromat (vin alb dulce), Muscat Ottonel, Sauvignon, Chardonnay
0762.207.490

producator vinuri aiudPivnita Takács din Aiud a fost infiintata in anul 2008. Vinurile produse de Pivnita Takács din Aiud provin din strugurii culesi de pe plantatiile Sancrai, apartinatoare de dealurile Ciumbrudului. Tehnologul cramei este Takács Attila, iar consultantul de specialitate dr. Csávossy George.

Prelucrarea strugurilor se face printr-o linie tehnologica moderna, iar maturarea vinurilor decurge in butoaie de stejar si rezervoare de inox. Pivnita dispune si de o vinoteca in care se afla vinurile imbuteliate, precum si o sala degustare pentru primirea oaspetilor, mobilata rustic si impodobita cu diplomele cucerite la concursurile de vinuri.

vinuri aiudCiumbrudul este comoara podgoriilor Transilvaniei, un statut dobandit datorită blandeţei climei conferite de apropierea raului Mureş, expunerea sudică a versanţilor, datorită căreia aracii sunt precum acul indicator al unui ceas solar. Conform definirii tradiţionale ale podgoriilor, Ciumbrudul face parte din Podgoria Alba-Aiud (Ţara vinului), iar in cadrul acesteia din centrul viticol Aiud.

Ca rezultat al muncii dedicate, in vinaria noastra depozitam urmatoarele vinuri: Hercule (vin rosu), Amurg (roze), Riesling italian, Riesling de Rhin, Traminer roz, Traminer aromat (vin alb dulce), Muscat Ottonel, Sauvignon, Chardonnay.

crama vinuri aiud

Valorile principale ale vinurilor din Ciumbrud si Sancrai sunt generozitatea, caracterul lor plin de foc, aciditatea lor savuroasa ce le confera tinuta si un post gust lung, corpolenta, rotunjimea matasoasa si mai ales aroma si savoarea condimentata. In ce priveste valoarea compozitionala a vinurilor din Pivnita Takács este deajuns sa amintim ca Rieslingul italian, recolta 2012 a avut la cules un continut in zahar de 242 g/l.

  Crama dispune de 2 pivnite separate.
  In pivnita (mare) de maturare se afla butoaie din stejar de 700- 500-120 litri si rezervoarele de inox, asezate pe grinzi de suport, iluminarea este asigurata de tuburi de neon, iar alimentarea cu apa prin conducte. Pasteurizarea se face in baie de apa, in recipient de inox, la 72 ˚C. Vinurile se filtreaza printr-un filtru cu placi si rame sau printr-un filtru cu membrana, iar imbutelierea se efectueaza cu o masina de imbuteliat italiana si un dopuitor. Dezinfectarea prealabila a buteliilor se realizeaza cu alcool natural, utilizandu-se un clatitor cu jet.

  Mica crama este de fapt o vinoteca. Aici se afla 10 buc. de butoaie de 250-120 l, in timp ce pe rafturi sunt asezate peste doua mii de butelii.
  In vinaria noastra depozitam urmatoarele vinuri: Hercule (vin rosu), Amurg (roze), Riesling italian, Riesling de Rhin, Traminer roz, Traminer aromat (vin alb dulce), Muscat Ottonel, Sauvignon, Chardonnay.

  Pivnita noastra in acelasi timp este si unitate turistica care, pe langa posibilitatea de degustare, va ofera si posibilitatea de a cumpara din vinurile noastre.

  Vinurile se pot achiziţiona din magazinul nostru din Aiud si de pe pagina electronică a cramei www.takacspince.ro, respectiv din magazinele partenere din ţară. 

Servicii

Vinurile noastre:

RIESLING DE RHIN
CLASIFICARE: DOC (VIN DE CALITATE SUPERIOARA, COMERCIALIZAT CU DENUMIREA ZONEI VITICOLE).

PINOT GRIS
VIN ALB – DATORITA INMUIERII BOABELOR, VINUL A CAPATAT O CULOARE GALBEN AURIE CU USOARE REFLEXE ROZE.

FETEASCA ALBA
VIN ALB- ESTE MANDRIA TRANSILVANIEI. DUPA UN MARE OENOLOG ESTE DEMN DE A FI SERVIT LA MASA REGILOR.

GEWÜRZTRAMINER
CLASIFICARE: DOCC-CMD (VIN DE CALITATE SUPERIOARA, COMERCIALIZAT CU DENUMIREA ZONEI VITICOLE, CARE DISPUNE DE GRADUL DE CALITATE, RECOLTAT LA MATURITATE).

TRAMINER ROZ
CLASIFICARE: DOCC-CMD (VIN DE CALITATE SUPERIOARA, COMERCIALIZAT CU DENUMIREA ZONEI VITICOLE, CARE DISPUNE DE GRADUL DE CALITATE, RECOLTAT LA MATURITATE).

CHARDONNAY
CLASIFICARE DOC - ACEST SOI DIN GAMA CELOR MONDIALE, S-A RASPANDIT DE CURAND IN PODGORIA ALBA-AIUD.

MUSCAT OTTONEL
CLASIFICARE: DOCC-CMD (VIN DE CALITATE SUPERIOARA, COMERCIALIZAT CU DENUMIREA ZONEI VITICOLE, CARE DISPUNE DE GRADUL DE CALITATE, RECOLTAT LA MATURITATE).

SAUVIGNON BLANC
CLASIFICARE: DOC - VIN ALB DEMISEC SAU DEMIDULCE

RIESLING ITALIAN
CLASIFICARE: DOC (VIN DE CALITATE SUPERIOARA, COMERCIALIZAT CU DENUMIREA ZONEI VITICOLE).